Verhuurders FAQ

Contact

Hoe vul ik de benodigde belastinggegevens in als particuliere verhuurder?

Natuurhuisje is onder DAC7 verplicht jaarlijks gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst te rapporteren en hiervoor hebben we een aantal gegevens nodig. Meer informatie omtrent DAC7 en welke gegevens gerapporteerd worden, kun je hier terugvinden. 

Wanneer je niet bent geregistreerd als onderneming bij de Kamer van Koophandel (Nederland) of de Kruispuntbank van Ondernemingen (België), verhuur je als particulier. Ben je wel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel of Kruispuntbank van Ondernemingen, dan verhuur je zakelijk. Als onderneming zijn wat meer gegevens nodig, we verwijzen je graag naar deze pagina voor meer informatie. 


Particuliere verhuur:

In jouw verhuurdersaccount klik je op 'Meer' en dan 'Belastingen'.

Geef als eerste aan of je belastinginformatie opgeeft voor één persoon of onderneming, of dat je belastinginformatie opgeeft voor meerdere personen die worden betaald voor het verhuren.

Wanneer je de belastinginformatie op wilt geven voor meerdere personen, bekijk dan deze FAQ

Als je voor één persoon de belastinginformatie in wilt vullen, dan dien je bij de volgende stap aan te geven of je verhuurt als particulier of onderneming.

Bij de volgende stap dien je je adresgegevens toe te voegen. Het adres dient het primaire woonadres te zijn van jou als verhuurder (in geval van particuliere verhuur). 


Indien jij jouw aangifte vanuit een ander land dan jouw primaire woonadres doet, is het belangrijk om dit aan te geven. Je zet hiervoor een vinkje bij 'Ik doe aangifte in een ander land' en vult bij 'Land van aangifte' in, in welk land jij jouw aangifte doet. Is dit voor jou niet van toepassing, dan zet je geen vinkje. 

Wanneer je dit gedaan hebt, klik je op 'volgende'. Vervolgens kom je uit op de pagina om persoonlijke gegevens in te voeren. 

Mocht jij nog geen bankrekeningnummer geverifieerd hebben, dan vragen wij in deze stap ook om jouw bankrekeningnummer. Staat dit veld er bij jou niet? Dan is jouw bankrekeningnummer al bij ons bekend en hoef jij deze niet in te vullen.

Het fiscaal identificatienummer staat in Nederland bekend als het BSN nummer, op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Beschik jij als particuliere verhuurder over een BTW nummer? Dan zet je een vinkje bij 'Ik heb een BTW nummer'. Je dient dan jouw BTW nummer in te vullen en indien van toepassing kun je aangeven dat je recht hebt op een BTW-0 tarief over de commissiekosten. In deze FAQ vind je meer informatie over het BTW nummer. Beschik jij niet over een BTW nummer, dan zet je geen vinkje. 

Let er op dat je nog goed controleert of je alle gegevens juist hebt ingevuld. Na het opslaan van je gegevens is het namelijk niet meer mogelijk om je gegevens aan te passen. 

Wanneer je je gegevens juist hebt ingevoerd en het vinkje hebt aangeklikt bij 'Ik heb dit formulier correct en naar waarheid ingevuld', klik je op afronden. Je gegevens zijn dan opgeslagen.



Zoals je van ons kan verwachten, gaan we uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens. En voor een aantal gegevens nemen we zelfs nog een extra stap. Deze zijn te herkennen aan het slot-icoontje. Hoe we hier mee omgaan, kun je hier terugvinden.