Verhuurders FAQ

Contact

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Natuurhuisje is onder DAC7 verplicht jaarlijks gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst te rapporteren van platformgebruikers die inkomsten ontvangen uit het verhuren van woningen, wanneer zij inwoner zijn van een EU-lidstaat en/of wanneer de verhuur van het vakantiehuis plaatsvindt in de EU. De Nederlandse Belastingdienst deelt deze informatie vervolgens met de belastingdienst van andere EU-lidstaten. Omdat het hierbij om privacy gevoelige informatie gaat, willen wij hier natuurlijk wel heel voorzichtig mee omgaan. Dit betekent dat het Fiscaal identificatienummer, welke wel verplicht nodig is in de rapportage, versleuteld wordt opgeslagen. Wanneer jij deze hebt ingevoerd in het formulier en je slaat het formulier op, dan wordt het Fiscaal identificatienummer afgeschermd getoond in het overzicht van jouw belastinggegevens. Ook in onze database wordt het Fiscaal identificatienummer versleuteld opgeslagen. Dit houdt in dat niemand binnen Natuurhuisje deze gegevens kan inzien. Enkel in de rapportage naar de Nederlandse Belastingdienst zullen deze gegevens niet versleuteld verstuurd worden, omdat deze verplicht is in de rapportage. 


Worden mijn gegevens verwijderd als ik stop met de verhuur via Natuurhuisje? 

Wanneer je stopt met het verhuren van jouw natuurhuisje maar je hebt in dat rapportagejaar nog wel boekingen ontvangen, dan zijn wij verplicht om de gegevens met betrekking tot de verhuur alsnog te delen met de Nederlandse Belastingdienst voor DAC7-doeleinden. Wanneer jij in een rapportagejaar geen boekingen of betalingen hebt ontvangen, dan hoeven wij ook geen gegevens te delen. 


Wat gebeurt er als ik mijn belastinggegevens niet invul?

Helaas kunnen wij geen nieuwe boekingen voor jou ontvangen of betalingen uitbetalen wanneer de belastinggegevens niet ontvangen zijn, omdat wij verplicht zijn deze te rapporteren over de betreffende boekingen/betalingen. Wanneer jij de gevraagde belastinggegevens niet invult, dan zijn wij daarom genoodzaakt om jouw advertentie(s) te schorsen van onze website. Wanneer je openstaande betalingen hebt, zullen deze bevroren worden tot de benodigde gegevens verstrekt zijn.