Verhuurders FAQ

Contact

Hoe stel ik afwijkende prijzen in?

Voor het inzien of aanpassen van jouw afwijkende prijzen kun je de volgende stappen doorlopen:

1. Login in jouw verhuurders account door rechtsboven op het profiel icoontje te klikken en klik vervolgens op inloggen.

2. Je komt gelijk uit in het verhuurdersoverzicht. Kies bij het betreffende natuurhuisje voor 'Bewerken'

3. Kies in het menu links voor 'Kalender'

4. Klik boven de kalender op 'Configuratie'

Voor algemene informatie over de kalender, zie: Hoe werkt de beschikbaarheidskalender?

Wanneer een dag of een periode in de kalender wit is, is deze beschikbaar en wordt de basisprijs gehanteerd. Wil je voor een periode een andere prijs, een andere minimale of maximale verblijfsduur of een andere aankomst- of vertrekdag hanteren, dan kun je hiervoor de aangepaste configuratie gebruiken. Een aangepaste configuratie stel je als volgt in:

1. Klik op de startdatum (de eerste dag van de aangepaste instelling) in de kalender. Heb je een datum geselecteerd, dan wordt deze groen.

2. Selecteer een einddatum (de laatste dag van de aangepaste instelling), je krijgt nu het volgende scherm te zien:

Wil je bijvoorbeeld voor 1 - 8 juli een aangepaste instelling invoeren en van 8 - 15 juli ook weer een andere aangepaste instelling, dan dien je het als volgt in te stellen:

Een aangepaste instelling met startdatum 1 juli en einddatum 7 juli. Een nieuwe aangepaste instelling begint dan op 8 juli en eindigt dan op 15 juli. Gasten kunnen dan wel een week verblijven van 1 - 8 juli en ook van 8 - 15 juli.

3. Door in het rechterveld op 'Prijsinstellingen' te klikken, wordt het veld voor de prijzen uitgeklapt. De prijzen die hierbij in het lichtgrijs zijn ingesteld, zijn jouw basisprijzen. Wil je die prijzen niet gebruiken, dan kun je de vakjes gewoon invullen en daarmee vervallen dus de basisprijzen. Voor de prijzen waar je geen andere prijs instelt, wordt de basisprijs (dus de lichtgrijze prijs) gerekend.

Je kan nu invullen welke prijzen je wilt hanteren voor de periode die jij geselecteerd hebt. In dit geval wordt er voor de periode van 1 t/m 8 juli, zoals we net geselecteerd hebben, dus een nachtprijs ingesteld van €100, een weekendprijs van €200, een lang weekend voor €250, een midweek voor €250 en een week voor €600.

4. Wil jij hierbij ook nog een afwijkende minimale en maximale verblijfsduur invullen? Dan klik je op het kopje 'Verblijfsduur'. Je vult hier het minimale aantal nachten en het maximale aantal nachten in dat de gast kan verblijven. In dit voorbeeld moet de gast dus minimaal 3 nachten boeken en kunnen zij maximaal 30 nachten boeken.

 

5. Als laatste kunnen er afwijkende aankomst- en vertrekdagen ingevoerd worden. Verhuur jij in deze periode enkel van vrijdag tot vrijdag? Dan vink je enkel deze dagen aan bij de aankomst- en vertrekdagen.

6. Klik op 'Opslaan' en de prijzen voor deze periode zijn ingesteld. Je zal nu ook zien dat er voor de periode van 1 t/m 7 juli groene puntjes in de dagen gezet zijn, wat betekend dat je een aangepaste configuratie hanteert. Door op de periode te klikken, kun je meteen inzien welke prijzen je ook alweer hebt ingesteld en indien nodig deze aanpassen.


Het is ook mogelijk om een prijs per persoon op te geven. Dit vul je in bij 'Tarieven'. Meer informatie over hoe je dit in kunt stellen kun je hier terug vinden.

Let er hierbij wel op dat de toeslag voor de extra personen bovenop de configuratie prijs wordt geteld.

Voorbeeld:

Je hebt bij 'Algemeen' ingesteld staan dat je huisje voor maximaal 4 personen beschikbaar is. 

Via de kalender en configuratie heb je een aangepaste instelling gemaakt, voor de periode van 1 - 8 juli staat € 500,00 ingevuld.

Bij 'Tarieven' heb je ingevuld dat de prijs geldt voor 2 personen en voor elke derde en vierde persoon, er € 20,00 per persoon per nacht bij komt. 

Wanneer gasten een boeking maken voor de periode van 1 - 8 juli (7 nachten) voor 4 personen, dan wordt de prijs berekend als € 500,00 + 7 nachten x € 20,00 per persoon = € 780,00.