Verhuurders FAQ

Contact

Wat is het Online Betaal Platform?

Online Betaal Platform (afgekort OBP) is een bedrijf dat betaaloplossingen biedt aan voor online platformen en marktplaatsen. Het Online Betaal Platform heeft een vergunning van Nederlandse bank en voldoet als een van de weinige betaaldienstverleners aan de laatste PDS2 wetgevingen. Meer informatie over OBP vind je hier.

Wij kunnen jouw betalingen pas uitbetalen als jij jouw aanmelding bij OBP hebt afgerond. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

Wanneer je bent ingelogd in het verhuurdersaccount, dan kom je uit op het overzicht. Je ziet hier de volgende melding staan:

Je klikt hier op 'Nu verifiëren'. De pagina zoals hieronder verschijnt dan. Wanneer je een zakelijk rekeningnummer hebt die je wilt gebruiken, dan kun je hiervoor kiezen en de gegevens invullen. Let er wel op dat hiervoor een KvK-nummer nodig is. 

Heb je geen zakelijk rekeningnummer maar een particulier rekeningnummer, dan kun je je als persoon registreren. 

Vul vervolgens de benodigde gegevens in. Daarnaast wordt ook gevraagd om €0,01 over te maken. Zorg ervoor dat je het rekening goed overneemt en dat de omschrijvingscode goed wordt overgenomen. Om het te voltooien, dien je ook nog akkoord te gaan met de voorwaarden van OBP. De voorwaarden kun je in de laatste stap terug vinden waarbij je de voorwaarden ook kunt downloaden.

Het Online Betaal Platform controleert nog alle gegevens. Wanneer het rekeningnummer door hen is goed gekeurd, komt er een vinkje te staan in het profiel bij 'Rekeningnummer geverifieerd'. Vanaf dat moment kunnen de betalingen aan jou uitbetaald worden.