Verhuurders FAQ

Contact

Wanneer ontvang ik mijn betalingen?

Ben je een host? Kijk dan hier

Wanneer je jouw betalingen ontvangt hangt af van het moment van boeken van de gast.

Boeking meer dan 7 weken voor aankomst

Wanneer een gast een boeking plaatst meer dan 7 weken voor aankomst, is er sprake van een aan- en een restbetaling. We vragen de gast om de aanbetaling binnen 24 uur na goedkeuren van de boeking te doen, deze bedraagt 30% van de totale huursom. De restbetaling bevat de overige 70% van de huursom en deze betaling dient uiterlijk 7 weken voor aankomst binnen te zijn. 

Aanbetaling: Het bedrag van aanbetaling - de kosten van Natuurhuisje wordt 2 weken nadat de gast de boekingsaanvraag heeft ingediend uitbetaald.

Restantbetaling: Het bedrag voor de restbetaling wordt op de dag van aankomst van de gast uitbetaald. Wanneer de borg via Natuurhuisje verloopt wordt de restbetaling uitbetaald op het moment dat jij de borg hebt afgehandeld. Hier heb je drie dagen de tijd voor nadat de gast uit jouw natuurhuisje is vertrokken.

Let op: Het kan enkele werkdagen duren voordat het bedrag op jouw rekening staat, nadat wij de betaling hebben uitbetaald.

Aanbetaling: 

Wat jij ontvangt

30% van de huursom - commissie Natuurhuisje

Wat de gast betaalt

30% van de huursom 

Wanneer dit wordt uitbetaald2 weken na boeken

Restantbetaling:

Wat de verhuurder ontvangt

70% van de huursom

Wat de gast betaalt

70% van de huursom + borg (indien je deze hebt ingesteld als 'verplicht bij boeking') 

Wanneer dit wordt uitbetaaldOp de dag van aankomst van de gast. Wanneer de borg is ingesteld als 'verplicht bij boeking' en hierdoor
via Natuurhuisje verloopt, wordt de betaling tegelijk met de borgafrekening uitbetaald.

Een rekenvoorbeeld ter illustratie:

Een gast boekt op 8 januari jouw natuurhuisje voor 15 juli tot en met 21 juli voor 500 euro huursom en 50 euro eindschoonmaak. De gast krijgt na het goedkeuren van de boeking een verzoek tot betaling en betaalt hierin 30% van de 550 euro en optioneel een annuleringsverzekering. Jij ontvangt vervolgens de 30% van de huursom verminderd met onze commissie over de huursom van 550 euro. Rond 25 mei ontvangen wij de restantbetaling van de gast van 70% van de huursom. Zodra de gast aankomt in jouw natuurhuisje op 15 juli ontvang jij na 24 uur de hele restantbetaling (70% van de huursom) op je rekening. Wanneer de borg via Natuurhuisje verloopt, wordt de restantbetaling uitbetaald op het moment dat jij de borgafhandeling voldaan hebt. 

Boeking binnen 7 weken voor aankomst

Indien een boeking plaatsvindt binnen 7 weken voor aankomst vragen we de gast om de volledige betaling te voldoen binnen 24 uur na goedkeuring van de boeking. De gast betaalt in dit geval de huursom en daarbij de extra kosten en eventueel de borg. Ook wordt een optionele annuleringsverzekering direct betaald door de gast. Nadat de gast in jouw natuurhuisje is aangekomen ontvang jij als verhuurder na enkele dagen de totale huursom verminderd met onze commissie. Wanneer de borg via Natuurhuisje verloopt, ontvang jij de betaling wanneer de borgafhandeling is voldaan.

Voor meer informatie over het volgen van jouw betalingen, zie: Waar kan ik mijn betalingen volgen?