Verhuurders FAQ

Contact

Wanneer ontvang ik mijn betalingen?

Wanneer je jouw betalingen ontvangt hangt af van het moment van boeken van de gast.

Boeking meer dan 7 weken voor aankomst

Wanneer een gast een boeking plaatst meer dan 7 weken voor aankomst, is er sprake van een aan- en een restbetaling. We vragen de gast om de aanbetaling binnen 24 uur na goedkeuren van de boeking te doen, deze bedraagt 30% van de totale huursom. De restbetaling bevat de overige 70% van de huursom en deze betaling dient uiterlijk 7 weken voor aankomst binnen te zijn. 

Aanbetaling: Het bedrag van aanbetaling minus de kosten van Natuurhuisje wordt 2 weken nadat de gast de boekingsaanvraag heeft ingediend uitbetaald.

Restantbetaling: Het bedrag voor de restbetaling wordt op de dag van aankomst van de gast uitbetaald. 

Let op: Het kan enkele werkdagen duren voordat het bedrag op jouw rekening staat, nadat wij de betaling hebben uitbetaald.

Aanbetaling: 

Wat jij ontvangt

30% van de huursom - commissie Natuurhuisje

Wat de gast betaalt

30% van de huursom 

Wanneer dit wordt uitbetaald2 weken na boeken

Restantbetaling:

Wat de verhuurder ontvangt

70% van de huursom

Wat de gast betaalt

70% van de huursom + borg (indien je deze hebt ingesteld als 'verplicht bij boeking') 

Wanneer dit wordt uitbetaaldOp de dag van aankomst van de gast. 

Een rekenvoorbeeld ter illustratie:

Een gast boekt op 8 januari jouw natuurhuisje voor 15 juli tot en met 21 juli voor 500 euro huursom en 50 euro eindschoonmaak. De gast krijgt na het goedkeuren van de boeking een verzoek tot betaling en betaalt hierin 30% van de 550 euro en optioneel een annuleringsverzekering. Jij ontvangt vervolgens de 30% van de huursom verminderd met onze commissie over de huursom van 550 euro. Rond 25 mei ontvangen wij de restantbetaling van de gast van 70% van de huursom. Zodra de gast aankomt in jouw natuurhuisje op 15 juli ontvang jij na 24 uur de hele restantbetaling (70% van de huursom) op je rekening. De uitbetalingen gebeuren overigens enkel op werkdagen. Met aankomst op vrijdag, ontvang je de betaling pas op maandag.  

Boeking binnen 7 weken voor aankomst

Indien een boeking plaatsvindt binnen 7 weken voor aankomst vragen we de gast om de volledige betaling te voldoen binnen 24 uur na goedkeuring van de boeking. De gast betaalt in dit geval de huursom en daarbij de extra kosten en eventueel de borg. Ook wordt een optionele annuleringsverzekering direct betaald door de gast. Nadat de gast in jouw natuurhuisje is aangekomen ontvang jij als verhuurder na enkele dagen de totale huursom verminderd met onze commissie. 

Heb je ingesteld dat de borgsom bij de boeking betaald wordt en via Natuurhuisje verloopt, dan ontvang je enkel de borgsom indien je deze dient in te houden. De borgsom ontvang je dan na vertrek, nadat je de borgafhandeling hebt gedaan. 

Voor meer informatie over het volgen van jouw betalingen, zie: Waar kan ik mijn betalingen volgen?