Verhuurders FAQ

Contact

Waarom kan ik een boekingsverzoek niet meer beantwoorden?

Natuurhuisje is onder DAC7 verplicht jaarlijks gegevens aan de Nederlandse Belastingdienst te rapporteren en hiervoor hebben we een aantal gegevens nodig. Meer informatie omtrent DAC7 en welke gegevens gerapporteerd worden, kun je hier terugvinden. 

Openstaande boekingsverzoeken

Verhuurders die zich in 2023 bij Natuurhuisje hebben aangemeld en deze gegevens nog niet hebben ingevoerd, zullen vanaf 01-12-2023 nieuwe boekingsverzoeken niet meer kunnen beantwoorden totdat alle benodigde gegevens ingevuld zijn. Voor verhuurders die vóór 2023 bij Natuurhuisje zijn aangesloten zal dit gelden vanaf 01-01-2024.

Gasten kunnen via de advertentie wel een boeking plaatsen, deze boekingsverzoeken komen binnen in het verhuurdersoverzicht. Echter kunnen deze verzoeken niet worden beantwoord, totdat de belastinggegevens correct zijn ingevuld.



Via de link 'Vul je belastinggegevens in' kom je direct op de juiste pagina terecht om deze gegevens in te vullen. Meer informatie over de in te vullen gegevens vind je hier terug voor particuliere verhuurders en hier voor zakelijke verhuurders.

Boekingsverzoeken kun je wel inzien onder het kopje 'Boekingen', echter is het ook daar niet mogelijk om te reageren op het verzoek.


Automatisch goedkeuren

Bij verhuurders die aan hebben staan dat boekingen automatisch goedgekeurd worden, zal dit tijdelijk uitgezet worden. Boekingen worden dus niet meer automatisch goedgekeurd totdat de belastinggegevens zijn ingevuld. Zodra alles correct ingevuld is, wordt deze optie automatisch weer aangezet, verhuurders hoeven dit dus niet zelf weer aan te zetten nadat de gegevens ingevuld zijn.


Niet beantwoorden boekingsverzoeken

Wanneer er meerdere nieuwe boekingen automatisch worden afgewezen, omdat er niet gereageerd kan worden wegens het ontbreken van de belastinggegevens, dan zal het natuurhuisje alsnog offline geplaatst worden.