Verhuurders FAQ

Contact

Hoe werkt mijn beschikbaarheid?

Om jouw beschikbaarheid in te stellen, kun je de volgende stappen doorlopen:

1. Login in jouw verhuurders account door rechtsboven op het profiel icoontje te klikken en klik vervolgens op inloggen.

2. Je komt gelijk uit in het verhuurdersoverzicht. Kies bij het betreffende natuurhuisje voor 'Bewerken'


3. Kies in het menu links voor 'Beschikbaarheid'

Onder de beschikbaarheid kun je de minimale en maximale verblijfsduur invoeren. Daarnaast vind je hier de aankomst- en vertrekdagen, de aankomst- en vertrektijden, het minimale aantal dagen waarop gasten een boekingsaanvraag kunnen plaatsen en het automatisch goedkeuren van nieuwe boekingen.

Minimale en maximale verblijfsduur:

Onder de minimale en maximale verblijfsduur kun je invoeren hoeveel nachten gasten minimaal kunnen verblijven en hoeveel nachten gasten maximaal kunnen verblijven. Je kan minimaal 1 nacht en maximaal 364 nachten verhuren. Let op: je hoeft hiervoor niet verplicht de - en + te gebruiken, je kan ook het nummer van het aantal nachten handmatig aanpassen. 

Voorbeeld: verhuur je vanaf minimaal 3 nachten, dan voer je bij het bovenste vakje '3 nacht(en) minimaal' in. Wil je maximaal 31 dagen verhuren, dan vul je in het onderste vakje '31 nacht(en) maximaal' in.

Aankomst- en vertrekdagen: 

Naast de aankomstdagen is het nu ook mogelijk om de gewenste vertrekdagen in te voeren. De aankomstdagen zijn overgenomen vanuit jouw oude prijsplan, voor de vertrekdagen zijn momenteel alle dagen ingevoerd. De aankomst- en vertrekdagen die aangevinkt en groen zijn, zijn de mogelijke aankomst- en vertrekdagen voor de gasten. 

Voorbeeld: Mogen gasten van jou op alle dagen aankomen en vertrekken, behalve op de zondag? Vink dan de zondag bij de aankomstdagen en bij de vertrekdagen uit. 

Aankomst- en vertrektijden: 

Bij de aankomst- en vertrektijden kun je invoeren tussen welke tijdstippen gasten kunnen aankomen en vertrekken in jouw huisje. Het is niet mogelijk om voor bepaalde dagen afwijkende aankomst- en vertrektijden in te voeren. Hanteer jij voor verschillende dagen andere aankomst- en vertrektijden? Vul dan de meest voorkomende aankomst- en vertrektijden in en vermeld in de beschrijving van jouw advertentie wat de afwijkende dagen en tijden zijn. 

Voorbeeld: Gasten kunnen aankomen tussen 15:00 en 18:00 en vertrekken tussen 10:00 en 12:00. Vul de aankomst- en vertrektijden dan als volgt in:

Minimale aantal dagen voor aankomst: 

Onder dit kopje kun je instellen hoeveel dagen gasten voor aankomst minimaal moeten boeken. Lukt het jou niet om op dag van aankomst nog een nieuwe boeking te ontvangen? Vul dan hier het aantal dagen in waarop dat wel mogelijk is. Het minimale aantal dagen is 0 en het maximale aantal dagen is 7. 

Voorbeeld: wil je minstens twee dagen voor aankomst een boekingsaanvraag ontvangen? Vul dan in '2 dag(en) vooraf te boeken'. 

Je kan ook aangeven hoe ver van vooruit gasten jouw natuurhuisje kunnen boeken. Je hebt dan de keuze tussen 2 jaar, 1 jaar en 6 maanden. Mocht je bijvoorbeeld nog niet weten of jouw huisje over 2 jaar nog steeds verhuurd kan worden, dan kun je aangeven dat gasten maximaal 1 jaar vooruit kunnen boeken. 


Automatisch goedkeuren

Jij kan er zelf voor kiezen of boekingen meteen worden goedgekeurd, of dat jij deze zelf kan beoordelen. Houd jij jouw kalender goed bij en zijn gasten welkom om alle beschikbare periodes? Dan kun je ervoor kiezen om 'automatisch goedkeuren' aan te vinken. Op die manier hebben gasten meteen zekerheid en hoeven zij niet in spanning af te wachten of hun boekingsaanvraag wel goedgekeurd wordt. Is dit voor jou niet mogelijk en wil jij zelf de optie hebben een boekingsaanvraag te beoordelen? Vink het 'automatisch goedkeuren' dan uit. 

Voorbeeld: in het onderstaande voorbeeld worden alle boekingen meteen automatisch goedgekeurd.