Verhuurders FAQ

Contact

Wat is het verschil tussen een vast prijsplan en een geavanceerd prijsplan?

In het verhuurders gedeelte kun je bij tarieven de prijzen toevoegen. We hebben hierbij de keuze gemaakt tussen twee verschillende prijsplannen. Bij het basis prijsplan kan een vaste prijs ingesteld worden die het gehele jaar gehanteerd wordt. Bij een geavanceerd prijsplan kunnen verschillende prijzen voor verschillende seizoenen ingevuld worden. Zo kun je voor verschillende periodes andere prijzen of wisseldagen hanteren.

Basis prijsplan

Een basis prijsplan houdt in dat er een vaste prijs gehanteerd wordt voor een heel jaar. Er wordt dan een vaste nachtprijs ingesteld. Het is hierbij mogelijk om een minimaal en maximaal aantal nachten in te voeren. Het voordeel van een basis prijsplan is dat het natuurhuisje, door enkel een nachtprijs in te vullen, direct boekbaar is voor het hele jaar. 

Daarnaast kunnen er afwijkende tarieven worden gehanteerd voor een weekend, lang weekend, voor een week, 2 weken of 3 weken.

Het is mogelijk aan te geven of gasten op alle dagen kunnen aankomen of alleen op specifieke dagen.

Kortingen voor periodes in het laagseizoen kunnen worden ingevoerd bij “promoties” in het verhuurders gedeelte. Zie ook “Hoe voeg ik een last-minute of korting toe?”.

Geavanceerd prijsplan

Bij een geavanceerd prijsplan kunnen verschillende prijzen voor bepaalde periodes worden gehanteerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hoog, laag en zomerseizoen in te voeren. 

In deze seizoenen kun je periodes vermelden van wanneer tot wanneer een prijs geldig is. Je kunt per seizoen verschillende prijzen en wisseldagen invoeren. Bijvoorbeeld voor 1 nacht, een week, midweek, 4 nachten, 5 nachten etc. Voor alle periodes waar een prijs is ingevoerd geldt dat deze periode geboekt kan worden, laat je een periode leeg dan kan deze niet geboekt worden. Wil je verhuren met een minimum van 3 nachten, dan laat je de prijs voor 1 en 2 nachten leeg. 

Daarnaast is het mogelijk om aan te geven of gasten op alle dagen kunnen aankomen of alleen op specifieke dagen.  

Bij het geavanceerd prijsplan is het belangrijk om goed op de ingevoerde datums bij de seizoenen te letten. De datums mogen niet overlappen en als een datum geen prijs heeft, is je natuurhuisje niet beschikbaar om te boeken. Zorg er dus voor dat de data van verschillende seizoenen netjes op elkaar aansluiten. Eindigt het laagseizoen op 30-06-2021? Laat het Zomerseizoen dan beginnen op 30-06-2021.