Verhuurders FAQ

Contact

Hoe wordt mijn advertentie gevonden in de zoekresultaten?

Wanneer je jouw natuurhuisje aanmeld op ons platform komt deze tussen de zoekresultaten te staan op onze website. Maar hoe werkt dat nu precies? 

Wij proberen de beste match te maken tussen de gast en een natuurhuisje, zodat de gast zo snel mogelijk het natuurhuisje heeft gevonden waar hij of zij naar op zoek is. Hiervoor zijn een aantal factoren belangrijk, die vormen samen een algoritme en dat algoritme bepaalt de volgorde van de natuurhuisjes. 

De exacte factoren zijn vertrouwelijk, maar ze bestaan onder andere uit de volgende elementen:

Hoe kun je als verhuurder hier nu het beste op inspelen? Deze punten zijn hiervoor belangrijk:

Annuleringen & Reactietijd: verhuurders die geen tot weinig boekingen afwijzen kunnen hoger gepositioneerd worden in de zoekresultaten. Hiermee kunnen wij teleurgestelde gasten voorkomen. Het is dus belangrijk dat je als verhuurder je beschikbaarheid en prijzen altijd up-to date hebt. Ook de reactietijd op boekingen kan van invloed zijn op je ranking in de resultaten.

Gastenervaringen: advertenties met goede ervaringen kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal boekingen, de gemiddelde algemene rating en de gemiddelde natuurrating. 

Inhoud advertentie: kwalitatief goede advertenties kunnen een betere positie krijgen in de zoekresultaten. Hierbij kijken we naar de kwaliteit van de foto's, het aantal foto's, de lengte van de teksten en overige informatie die gegeven kan worden in een advertentie. We vinden het belangrijk dat een zo compleet mogelijk beeld van het natuurhuisje wordt geschetst in de advertentie, zodat het helder is voor gasten wat zij kunnen verwachten. Ook kan hierbij gekeken naar het aantal aangeboden periodes en de bijbehorende prijzen. Een goede prijs is enorm belangrijk om de juiste match te kunnen maken.