Verhuurders FAQ

Contact

Hoe wordt mijn advertentie gevonden in de zoekresultaten?

Wanneer je jouw natuurhuisje aanmeld op ons platform komt deze tussen de zoekresultaten te staan op onze website. Maar hoe werkt dat nu precies? 

Wij proberen de beste match te maken tussen de gast en een natuurhuisje, zodat de gast zo snel mogelijk het natuurhuisje heeft gevonden waar hij of zij naar op zoek is. Hiervoor zijn een aantal factoren belangrijk, die vormen samen een algoritme en dat algoritme bepaalt de volgorde van de natuurhuisjes. 

De exacte factoren zijn vertrouwelijk, maar ze bestaan onder andere uit de volgende elementen:

Hoe kun je als verhuurder hier nu het beste op inspelen? Deze punten zijn hiervoor belangrijk:


Locatie waar de gast op zoekt: gasten kunnen bij 'bestemming' op een plaats zoeken. De huisjes binnen een straal van een x aantal kilometer worden getoond op de website. Het kan zijn dat een huisje die wat verder weg van de plaats ligt, hoger in de ranking staat. Dit heeft dan met de andere factoren te maken. 

Reviews: advertenties met goede reviews kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hierbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde beoordeling over het huisje (algemene beoordeling) en de gemiddelde beoordeling over de natuur. 

Annuleringen door de verhuurder: verhuurders die geen tot weinig boekingen afwijzen kunnen hoger naar voren komen in de zoekresultaten. Hiermee kunnen wij teleurgestelde gasten voorkomen. Het is dus belangrijk dat je als verhuurder je beschikbaarheid en prijzen altijd up-to date hebt. 

Aantal eerdere boekingen van het natuurhuisje: hierbij kijken we naar het aantal boekingen die gemaakt zijn in de afgelopen 2 jaar voor jouw huisje. Hoe meer boekingen jij ontvangt, hoe groter de kans is dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan.