Verhuurders FAQ

Contact

Wat betekent het impact label?

Impact label:

Het impact label laat zien wat een accommodatie doet om een positieve impact te hebben op het milieu en de biodiversiteit. 

Wij willen zo veel mogelijk bijdragen aan de natuur, en anderen inspireren om dit ook te doen. Daarom hebben we dit impact label gecreëerd. Het komt voort uit onze kernwaarden: down to earth, kruisbestuiving, koesteren & laten bloeien en vroege vogels.

Dit label stimuleert zowel verhuurders als gasten om bewuste keuzes te maken. Als verhuurder kun je het label ontvangen door vragen over de duurzaamheid van het natuurhuisje te beantwoorden. Het label is een beloning voor verhuurders die zich inzetten om positieve impact te maken met hun verblijf. Het is hierdoor zichtbaarder hoe duurzaam accommodaties zijn, wat het eenvoudiger maakt voor gasten om te kiezen voor een natuurhuisje met een positieve impact.

Onze missie:

Wij zijn van mening dat we moeten beschermen waar we van houden. En wij houden nu eenmaal ontzettend veel van de natuur! Daarom is het onze missie om de lokale biodiversiteit te beschermen. Dit doen we door mensen te laten genieten van de natuur. Want, wanneer we meer tijd doorbrengen in de natuur, gaan we er ook beter voor zorgen. Zo zetten we ons samen in om de balans tussen mens en natuur te herstellen. 

Niveaus:

Het impact label bestaat uit drie niveaus, waarvan drie het beste is. Niet iedereen heeft een impact label. Dit kan zijn doordat de verhuurder niet alle gegevens heeft ingevuld of niet voldoende scoort binnen de categorie duurzaamheid. 

Dit zijn de drie verschillende niveau's:

Niveau 1 (minimaal 45 punten):

Niveau 2 (minimaal 67 punten):

Niveau 3 (minimaal 90 punten):


Transparantie:

Transparantie maakt deel uit van onze down to earth kernwaarde. We hebben niets te verbergen en willen alle informatie transparant maken om echt authentiek te zijn. In de link hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van alle vragen achter het impactlabel en het puntensysteem achter de 3 niveaus.

Klik hier voor meer informatie over hoe de scores worden samengesteld