Verhuurders FAQ

Contact

Handleiding: Zo maak je de beste foto’s voor jouw advertentie

Een foto zegt meer dan duizend woorden en daar zijn wij het helemaal mee eens! Het vertelt een verhaal, creëert een gevoel en geeft een eerste indruk. Daarom is het zó belangrijk om je natuurhuisje op zijn best vast te leggen. Goed om te weten, de eerste foto is wat gasten zien zodra jouw natuurhuisje voorbij komt in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat dit je beste foto is! Deze eerste indruk bepaalt namelijk vaak of een gast op de advertentie klikt of niet. Als je een potentiële gast al hebt overtuigd om op je advertentie te klikken, dan is de kans groot dat hij / zij overweegt om je accommodatie te boeken. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, hiermee geef je een échte upgrade aan jouw advertentie.


Deze tips zijn bedoeld om je te helpen. Niks moet, alles mag! Kies de tips die voor jou makkelijk toe te passen zijn. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het maken van de foto's en het creëren van je advertentie!


Tip 1: Kies een variatie aan foto's

We raden je aan om minimaal 10 foto's in je advertentie te uploaden. Minstens één foto moet de buitenkant van je natuurhuisje laten zien. Daarnaast stellen gasten het ook op prijs om foto's te zien van alle kamers in het huis (slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, etc.) en van je tuin. Heb je iets speciaals bij je natuurhuisje, zoals een groot terras, een buitenkookplaats of een bubbelbad? Voeg hier vooral foto's van toe! Laat de foto’s voor zichzelf spreken. Oh ja, gasten vinden het ook fijn als ze een foto kunnen zien van de plattegrond van het huisje.


Voor het beste resultaat raden we je aan om horizontale foto's van minimaal 1008 x 605 pixels te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat elke foto volledig wordt weergegeven in je advertentie. Houd er rekening mee dat als je verticale foto's uploadt, de foto's automatisch worden bijgesneden door onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw foto niet helemaal wordt weergegeven. Gebruik alleen foto’s van hoge kwaliteit, want wazige foto’s werken helaas niet goed. Als je geen goede camera of telefoon hebt, kun je misschien wel een familielid of buurman vragen om foto's voor je te maken.


Tip 2: Maak foto's van de omgeving

Zoals je misschien wel weet, zijn onze gasten échte natuurliefhebbers. Upload daarom ook foto's van je favoriete natuurgebieden rondom het natuurhuisje. Ligt je huisje dicht bij een nationaal park? Zorg ervoor dat je dat deelt. Maak foto's van de mooiste bezienswaardigheden, wandelroutes of fietsroutes.


Tip 3: Kies een logische volgorde

Bij het kiezen van de volgorde van je foto's kun je ze het beste sorteren van onmisbaar naar leuk om te zien. Als eerste foto raden we daarom aan om een mooie foto van de buitenkant van je natuurhuisje te kiezen. Bij het fotograferen van de buitenkant van je natuurhuisje is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel je huis als de prachtige natuur de hoofdrol spelen in je foto. Pssst.. let er ook op dat er geen auto’s of veel andere huizen op de foto’s komen te staan. Daarna voeg je de foto's van alle kamers en van de tuin of het terras toe. Als laatste die van de omgeving.


Tip 4: Maak gebruik van daglicht

De beste foto's worden gemaakt bij daglicht. Open gordijnen en ramen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Door fotografen wordt aangeraden om foto's te maken tijdens het ‘gouden uur’. Dit is rond zonsopgang en zonsondergang en de beste timing is een half uurtje voordat het gouden uur begint. De felle middagzon kun je beter vermijden. Foto’s kunnen dan namelijk snel overbelicht raken.


Is het een bewolkte dag? Dan is het beter om de foto's op een andere, zonnigere dag te maken. Het gebruik van een flitser kan helpen, alleen is het dan belangrijk dat je de reflectie daarvan niet op de foto ziet. Is je huisje 's avonds mooi verlicht? Zorg er dan voor dat je dit ook in de foto's verwerkt. Zo kan de gast zien dat je natuurhuisje op elk moment van de dag een feestje is! Deze foto's kun je het beste maken tijdens het blauwe uur (30-50 min. na zonsondergang). De lucht heeft dan namelijk een intense blauwe kleur.


Tip 5: Probeer foto's te maken vanuit verschillende hoeken

Hoeken zijn belangrijk om te overwegen bij elke foto. Als je een foto vanuit een hoek neemt, vergroot je de ruimte. Hierdoor krijgen gasten een beter idee van de werkelijke grootte van de kamer. Als je een foto maakt met je rug naar een muur gericht, lijkt de kamer kleiner dan dat hij werkelijk is. Dat is zonde! Let hier dus goed op met het maken van de foto’s. Je kunt ook experimenteren met verschillende perspectieven door op een stoel te staan of te bukken terwijl je de foto neemt. Speel lekker met het beeld en kijk wat het beste werkt voor jouw natuurhuisje.


Tip 6: Waar leg je de focus?

Goede foto's hebben een duidelijke voorgrond, een focuspunt en een achtergrond. Waar ligt de focus van de foto? Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer. Naast het maken van een foto van de hele kamer, is het ook leuk om wat detailfoto's toe te voegen. Zo breng je de focus naar verschillende delen van de kamer. Maak bijvoorbeeld dus ook een leuke foto van bijvoorbeeld van de boekenplank of de vaas met bloemen op tafel.


Zoals je weet zijn onze gasten grote natuurliefhebbers. Is de natuur te zien vanuit het raam in de (woon)kamer? Dan is dit ook een leuke foto om toe te voegen! Zo creëer je diepte in de foto en laat je de bezoeker meer zien dan alleen de woonkamer.


Tip 7: Opgeruimd staat netjes!

Het klinkt misschien heel logisch, maar we willen het toch even zeggen. Ruim je huis netjes op, lap de ramen en laat het huis stralen. Decoratie zorgt voor sfeer, ook op de foto's. In de dichtstbijzijnde kringloopwinkel kun je genoeg decoratie vinden. Denk aan vazen, schilderijen, sierkussens of een vloerkleed. Ook een gedekte tafel ziet er aantrekkelijk uit. Maak je natuurhuisje compleet door deze finishing touches toe te voegen. Leef je helemaal, maar probeer ook een rustige sfeer te behouden.


Tip 8: Kleine extra's om in gedachten te houden

Kies voor authentieke foto's die niet ‘nep’ lijken, vooral als je mensen op de foto zet. Zijn honden welkom in je vakantiehuis? Dan is het een leuk idee om een foto toe te voegen met een hond voor je natuurhuisje. Zo zien potentiële gasten meteen dat jouw natuurhuisje hondvriendelijk is.


Tenslotte kan het soms ook een goed idee zijn om iemand in te huren om de foto's voor je te maken. Een fotograaf is gespecialiseerd om de pracht van je natuurhuisje vast te leggen. We begrijpen dat dit in eerste instantie wat kosten met zich meebrengt, maar wij geloven er sterk in dat dit op de lange termijn soms meer op kan leveren.


Veel plezier met het maken van de foto’s. Wij kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien!